3 Kasım 2007 Cumartesi

Mersin Tantuni

Tantuni

Porsiyon adedi: 4 Kişilik

İçindekiler Ölçü
Kıyma Yarım kilo
Soğan 3 adet
Domates 3 adet
Sivribiber 8 adet
Ay çiçek yağı 1 yemek kaşığı
Maydanoz 1 demet
Sumak, Tuz Yeteri kadar
Yufka ekmek veya Lavaş ekmeği

Yapılışı

Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ay çiçek yağını ekleyin. Birkaç dakika kavurun. 3 adet yeşil biberi küçük küçük doğrayıp, tencereye ilave edin. Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine ya da teflon tavaya dökün. Birkaç dakika daha kavurun. Malzemeleri tekrar tencereye boşaltıp, küp seklinde doğradığınız 3 adet domatesi içine atın.Tencerenin kapağını kapatın. Bu arada , salatayı hazırlayın. Bunun için, soğanları yarim ay seklinde doğrayın. Tuz, yaprakları ayrılmış maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırın. Lavaş ekmeğinin veya yufka ekmeğinin içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun. Rulo biçiminde sarin. Soğutmadan servis yapın...Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: